Näin käytät Bittimaattia

Tarvitset automaatin käyttöön oman kryptovaluutoille tarkoitetun mobiililompakon. Tällaisia lompakoita ovat esimerkiksi Electrum ja Mycelium. Huomioi kuitenkin, että nämä ovat kolmannen osapuolen tarjoamia palveluita, emmekä me vastaa niiden toiminnasta. Sinun tulee siis itse olla selvillä mitä lompakkosovellusta käytät, miten se toimii ja että olet ottanut tarvittavat varmuuskopiot. Bitcoinin ominaisuuksiin kuuluu, että kerran tehtyä lähetystä ei voi perua. Ota tämä siis huomioon ostaessasi coineja Bittimaatista, äläkä ikinä käytä toisen tai tuntemattoman henkilön tarjoamaa QR-lompakkokoodia. Lisätietoja aiheesta löydät näiden palveluntarjoajien sivujen lisäksi mm. suomalaisesta Bittiraha -palvelusta.

HUOMIO: Lue automaatin käyttöohjeet huolella. Päätoiminnoissa on kahden minuutin (2min) suoritusaika ja kyllä/ei-valinnoissa puoli minuuttia (30sek).

 

1. Aloita toimeksianto ja hanki QR-koodi tunnistautumiseen

Aloita toimeksianto valitsemalla joko osto-, tai myyntitoimeksianto. Automaatti kysyy sinulta tunnistekoodia, jonka saat käytyäsi tunnistautumassa osoitteessa https://bittimaatti.fi/id. Voit tunnistautua joko

  • pankkivarmenteella. Tämä vaihtoehto on käytettävissä niille, joilla on suomalainen pankkitili. Tunnistautuessasi tällä vaihtoehdolla saat automaatin pyytämän QR-tunnistekoodin näkymään selainikkunassa.
  • sinun Coinmotion tililläsi. Jos sinulla on tunnistettu Coinmotion tili, tämän vaihtoehdon valitsemalla saat tunnistautumiseen käytettävän QR-koodin suoraan Coinmotion-tiliin liitettyyn sähköpostiisi.

2. Skannaa QR-tunnistekoodi

Näytä saamasi QR-tunnistekoodi automaatin skannausikkunalle. Huomaathan, että QR-tunnistekoodi on käytettävissä vain 24 tuntia latauksen jälkeen ja voit käyttää sitä vain kerran. Näytettyäsi tunnistekoodin automaatti pyytää vielä hyväskymään käyttöehdot.

3.1 Myyntitapahtuma sekä rahan nostaminen automaatista

Valitse summa jonka haluat myydä painamalla nappeja “20”, “50” ja “100”. Kun olet syöttänyt haluamasi summan ja hyväksynyt sen, automaatti tarjoaa sinulle QR-koodin jossa on valmis lähetystoimeksianto mobiililompakollesi. Skannaa tämä QR-koodi mobiililompakon “Lähetä” tai “Send” -toiminnolla, jonka jälkeen sinun on hyväksyttävä lähetys lompakostasi. 

Kun lähetyksesi rekisteröityy lohkoketjuun, automaatti syöttää sinulle rahat kuvassa näkyvästä luukusta (nro 3). Normaalisti tämä tapahtuu välittömästi, mutta varsinkin suuria summia nostaessa siirron rekisteröitymisessä voi kestää hetki. Silloin automaatti pyytää sinulta puhelinnumeron, johon se lähettää viestin, kun voit noutaa rahasi. Teksiviestissä on koodi jonka avulla voit lunastaa rahat.

3.2 Ostotapahtuma

Automaatti pyytää sinulta mobiililompakkosi osoitetta, jonka saa usein näkymään lompakon “Vastaanota” tai “Receive” -toiminnolla. Näytä tämä osoite samalle ikkunalle kuin aiemmin skannaamasi tunnistekoodi.

Tämän jälkeen automaatti pyytää sinua syöttämään rahaa kuvassa näkyvästä aukosta (nro 4). Huomaa, että syötetty seteli on ostopäätös, eikä automaatti pysty sitä enää palauttamaan syötön jälkeen. Kun olet syöttänyt haluamasi summan, paina automaatin ruudulta lähetä -painiketta, jolloin automaatti lähettää ostamasi varat lompakkoosi.

Kohtasitko ongelmia Bittimaatin käytössä? Ei hätää, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Palautamme mahdollisen epäonnistuneen toiminnon seurauksena matkalle jääneet varat takaisin asiakkaalle mahdollisimman nopeasti.

  1. Näyttö
  2. Skannausikkuna
  3. Ulospäin tuleva käteinen
  4. Sisäänpäin menevä käteinen